Logo Langedijk
Partiële herziening Uitwerkingsplan Westerdel 2012 gewijzigd vastgesteld, Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge artikel 3.9.a juncto artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 4 december 2012 hebben besloten de Partiële herziening Uitwerkingsplan 2012 gewijzigd vast te stellen.

Op 17 juli 2011 is het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Westerdel vastgesteld. Dit plan voorziet in de bouw van maximaal 700 woningen in het gebied ten westen van woongebied Mayersloot West aan de westzijde van Zuid-Scharwoude. Deze woningbouw wordt mogelijk nadat een uitwerking heeft plaatsgevonden in het Uitwerkingsplan Westerdel. Op een aantal onderdelen is het plan aangepast om de economische uitvoerbaarheid te kunnen waarborgen. Hiervoor is een Partiële herziening van het Uitwerkingsplan Westerdel 2012 noodzakelijk. De Partiële herziening die ter inzage ligt ziet uitsluitend op de aangepaste onderdelen van het Uitwerkingsplan Westerdel 2012.

Het ontwerp Partiële herziening Uitwerkingsplan heeft vanaf 16 oktober 2012 voor een periode van zes weken voor belanghebbenden ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen bij burgemeester en wethouders kenbaar gemaakt. Wel is een aantal ambtelijke wijzigingen doorgevoerd.

Vanaf 11 december 2012 ligt de gewijzigde vastgestelde Partiële herziening Uitwerkingsplan Westerdel 2012 met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage op de volgende locaties:

  • de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

  • het Behouden Huys, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en

  • Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het bestemmingsplan vanaf genoemde datum te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (via het menu: Leven in Langedijk - Bouwen - Bestemmingsplannen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0416.PHUPWD2012-va01).

Gedurende de periode dat de partiële herziening ter inzage ligt, kan tegen de vastgestelde partiële herziening beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroep kan worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerp van de Partiële herziening Uitwerkingsplan heeft ingediend bij het college van Langedijk,

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken,

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp van de Partiële herziening Uitwerkingsplan bij vaststelling in de partiële herziening zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van de Partiële herziening Uitwerkingsplan Westerdel 2012 treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van ter inzage legging. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) treed het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven