Regeling van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 3 december 2012, nr. DJZ/BR/0994-12, tot vaststelling van de openstellingsperiode en subsidieplafond 2012 van de Regeling internationaal excelleren (2g@there-demonstratieprojecten)

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking;

Gelet op artikel 16 van het Kaderbesluit EZ-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

In de tabel, opgenomen in artikel 1 van de Regeling openstelling en subsidieplafonds EZ 2012 wordt rij 7.2 vervangen door:

7.2

Subsidieregeling internationaal excelleren (2Getthere demonstratieprojecten)

3.1

 

01-01 t/m 31-12

2.200.000

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.M.J. Ploumen.

TOELICHTING

In deze regeling wordt voor het jaar 2012 geregeld wanneer aanvragen kunnen worden gedaan voor het onderdeel 2g@there-demonstratieprojecten uit de Subsidieregeling internationaal excelleren en welk subsidieplafond daarvoor beschikbaar is.

Abusievelijk was dit nog niet geregeld in het Besluit openstelling en subsidieplafonds EZ 2012; daarom heeft deze regeling terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2012.

Door deze regeling worden de administratieve lasten van de subsidieontvangers niet gewijzigd; het percentage aan administratieve lasten (2.42%) blijft ongewijzigd.

De inwerkingtredingsbepaling wijkt af van de in het Kabinetsstandpunt inzake Vaste Verandermomenten neergelegde uitgangspunten, hetgeen is toegestaan omdat het hier om een reparatieregeling gaat.

Sinds het aantreden van het nieuwe kabinet vallen de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2012 en de Subsidieregeling internationaal excelleren onder de verantwoordelijkheid van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, ook al zijn deze regelingen nog ingebed in het stelsel van EZ-wetgeving.

De Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.M.J. Ploumen.

Naar boven