Erkenninghouders gezocht voor tenaamstellingsloketten, RDW

De RDW roept partijen op om zich te melden indien ze geïnteresseerd zijn om als erkenninghouder tenaamstelling voor motorrijtuigen en aanhangwagens te fungeren. De erkenningsregeling tenaamstelling treedt naar verwachting in 2014 in werking.

Deze oproep heeft niet tot doel om u nu al een formele erkenningsaanvraag in te laten dienen. Het doel van deze oproep is om de concept voorwaarden van de erkenningsregeling te toetsen bij geïnteresseerden. U kunt pas een aanvraag indienen voor de erkenning tenaamstelling wanneer de regeling in 2013 in een definitievere fase komt.

Wat houdt de erkenningsregeling in?

Een erkenninghouder tenaamstelling vervult een loketfunctie waar burgers en bedrijven tegen betaling terecht kunnen voor de tenaamstelling van hun voertuigen. Ook kunnen voertuigen aan een tenaamstellingsloket worden geschorst en ontschorst. De kosten voor deze handeling kunt u in rekening brengen tot een door de overheid bepaald maximumtarief per tenaamstelling. Op dit moment gaat het om een kleine twee miljoen voertuigen die via een tenaamstellingsloket worden tenaamgesteld.

Voorwaarden voor deelname

Aan de erkenning zijn enkele voorwaarden verbonden. Zo dient de erkenninghouder in ieder geval te beschikken over een landelijk dekkend netwerk van locaties waar burgers en bedrijven terecht kunnen. Bij een landelijk dekkend netwerk denken we aan een loket- danwel baliefunctie in elke gemeente met meer dan 10.000 inwoners. Binnen de organisatie dient er aantoonbare kennis op het gebied van documentherkenning en identiteitsvaststelling te zijn. Specifieke voorwaarden zijn nog in ontwikkeling maar op hoofdlijnen bekend. De RDW verneemt hierover graag de mening van geïnteresseerde partijen om tot een goed uitvoerbare erkenningsregeling te komen.

De RDW roept daarom nu al geïnteresseerde partijen op hun eventuele belangstelling kenbaar te maken en deel te nemen aan deze raadpleging.

Heeft u interesse in deelname?

Neem dan contact met de RDW op via het e-mail adres MTV@rdw.nl.

De voorwaarden, tarieven en vergoedingen worden zodra deze beschikbaar zijn aan u verstrekt na aanmelding.

Naar boven