Logo Son en Breugel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Ekkersrijt Saturn’ en daarbij behorend gecoördineerd Ontwerpomgevingsvergunning, gemeente Son en Breugel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken overeenkomstig artikel 3.8 en artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Ekkersrijt; Saturn’;

  • het ontwerp-omgevingsvergunning “Ekkersrijt, Saturn”.

  • bij de afdeling Dienstverlening Publiek in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ekkersrijt; Saturn’ is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl of direct via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Plangebied en doelstelling

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ekkersrijt; Saturn’ heeft betrekking op het perceel Ekkersrijt 4086 te Son en Breugel. In het plan krijgt deze locatie de bestemming “Detailhandel - Perifeer”, voorheen was deze bestemming “Bedrijventerrein - 2”. Hiermee wordt de vestiging van een elektronicawinkel mogelijk gemaakt.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Son en Breugel heeft hiervoor op 15 november 2012 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van Burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Son en Breugel en over het ontwerp-omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel. Maakt u daarbij wel duidelijk tegen welk onderdeel (bestemmingsplan of omgevingsvergunning) uw zienswijze is gericht.

Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u - ook binnen de genoemde termijn -, ruimschoots voor het einde van de periode van terinzagelegging, een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Ruimte en Samenleving (tel. 0499-491491).

Son en Breugel, 11 december 2012

Naar boven