Bekendmaking voorbereidingsbesluiten

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 26 januari 2012 heeft besloten te verklaren dat een herziening wordt voorbereid van de navolgende bestemmingsplannen:

  • 1. Stad&Milieugebied, A4-zone en Deltaweg-Oost. Dit voorbereidingsbesluit omvat een aantal deelgebieden zoals Stad&Milieugebied waaronder KW-haven noordwest en KW-haven zuidwest en Nieuwe Maas. De A4-zone bestaat uit de Vulcaanhaven-Oost en -West, KW-haven oostzijde en Benelux Workpark;

  • 2. Maaoeverzone. Dit voorbereidingsbesluit omvat het gebied vanaf de Heliniumweg tot en met RWZI Groote Lucht grenzend aan het Oeverbos.

  • 3. Bedrijventerrein Groot Vettenoord en het volkstuinencomplex.

  • 4. Terrein Lever Faberge/Unilever Research en Development.

Deze voorbereidingsbesluiten beogen ongewenste ontwikkelingen in dit gebied te voorkomen. Het is verboden, behoudens ontheffing, het gebruik van aangewezen gronden en daarop aanwezige bouwwerken te wijzigen.

Dit houdt in dat aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen voor deze gebieden moeten worden aangehouden. Alleen als een aanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders toch een omgevingsvergunning voor bouwen verlenen op grond van artikel 3.3. van de Wabo.

Deze voorbereidingsbesluiten, met bijbehorende situatietekeningen, liggen vanaf 9 februari 2012 voor eenieder ter inzage bij het Stadskantoor, Westnieuwland 6 te Vlaardingen. Het Stadskantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30–16.00 uur.

De besluiten treden op 10 februari 2012 inwerking en hebben een werkingsduur van 1 jaar.

Wettelijk is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

8 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven