Vaststelling bestemmingsplan Limmen Zandzoom Topkavels/Besluit hogere waarde voor geluid

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan Limmen Zandzoom Topkavels gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 22 december 2012. In verband daarmee is voor het perceel gelegen aan het Dronenlaantje te Limmen, kadastraal bekend Castricum, sectie C nummer 03637 een hogere waarde voor geluid vastgesteld door burgemeester en wethouders op 22 november 2011. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan, het besluit hogere waarde, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen met ingang van woensdag 8 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Castricum. De actuele openingstijden en het plan zijn te raadplegen op www.castricum.nl. Tevens is het plan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan bestaat uit acht kavels. Deze kavels liggen allemaal in de Zandzoom. Zeven van deze kavels liggen in het grootste deel van de Zandzoom dat wordt begrensd door de gemeentegrens met Heiloo in het noorden, de Rijksweg en het bedrijventerrein Nieuwelaan in het oosten, de Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat in het zuiden en de Westerweg en de spoorlijn in het westen. Één kavel ligt in het kleinste deel van de Zandzoom dat wordt begrensd door de gemeentegrens in het noorden, GGZ locatie De Oosthoek in het oosten, de Nieuwelaan in het zuiden en de Rijksweg in het westen.

Het bestemmingsplan voorziet in: De realisatie van acht vrijstaande woningen.

Hogere waarden voor geluid: Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het railverkeer op de spoorlijn Amsterdam – Alkmaar, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De geluidbelasting op de geprojecteerde woning is echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor twee woningen, op grond van artikel 4.10 van het Besluit geluidhinder en artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vastgesteld van 66 dB.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediende bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag); voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie: de heer R. Houtkamp, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251.

Castricum, 8 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven