Logo Lopik
Vaststelling bestemmingsplannen Jaarsveld en Polsbroek, Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad de bestemmingsplannen Kern Jaarsveld en Kern Polsbroek op 27 november 2012 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Actualisatie geldende bestemmingsplannen

Voor de (woon)kernen Jaarsveld en Polsbroek zijn in het verleden een aantal bestemmingsplannen vastgesteld. Deze bestemmingsplannen zijn ouder dan 10 jaar en moeten op grond van wettelijke voorschriften worden herzien. De kernen worden omringd door het recent vastgestelde bestemmingsplan Landelijk gebied. De grenzen van dit bestemmingsplan bepalen tevens de grenzen van de bestemmingsplannen voor de kernen Jaarsveld en Polsbroek.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplannen, het raadsbesluiten en de overige bijbehorende stukken liggen van 12 december 2012 t/m 22 januari 2013 voor een ieder, tijdens openingstijden, ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling ROB, Raadhuisplein 1 te Lopik. Ook buiten de openingstijden kunnen de bestemmingsplannen worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.lopik.nl onder “Plannen” en vervolgens onder “Polsbroek / vastgesteld” en “Jaarsveld / vastgesteld”.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de bestemmingsplannen niet op. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel verzoek om voorlopige voorziening.

Inwerkintreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, te weten op 23 januari 2013. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven