Logo Tynaarlo
Bestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Rietwijk Tusseneilanden’ (locatie strip Rietwijk), Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 27 november 2012 het bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking Rietwijk Tusseneilanden” gewijzigd hebben vastgesteld.

Het college heeft dit uitwerkingsplan opgesteld om een andere invulling mogelijk te maken van de gronden die waren gereserveerd voor de zogenaamde strip in de Rietwijk van de woonwijk Ter Borch in Eelderwolde. De gemeente wil op deze locatie de realisatie van tien vrijstaande woningen op twee eilanden (d.w.z. 5 woningen per eiland) mogelijk maken. De twee kleine eilanden worden vanaf het noordelijk gelegen groter eiland ontsloten. Ook dit eiland is in deze uitwerking meegenomen.

Het bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking Rietwijk Tusseneilanden” vervangt het bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking Rietwijk” voor deze locatie. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening kon het college van burgemeester en wethouders een nieuw uitwerkingsplan vaststellen. Dit omdat de bestemming van deze locatie, nog niet is verwezenlijkt. De locatie bevindt zich in het zuidelijke deel van de Rietwijk dat globaal wordt begrensd door het Omgelegde Eelderdiep en de nog aan te leggen Borchsingel (dat grotendeels evenwijdig loopt aan de oostelijk gelegen Ter Borchlaan).

Het bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking Rietwijk, Tusseneilanden” bestaat uit een verbeelding, regels en een bijbehorende toelichting. Het betreft een uitwerking overeenkomstig artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening van het globale bestemmingsplan “Ter Borch”, dat op dat op 23 juni 2005 in werking is getreden. Het bestemmingsplan is op een klein onderdeel gewijzigd vastgesteld. Het bouwvlak van de twee kleine eilanden, zoals dat op de verbeelding van het uitwerkingsplan is aangegeven, is aangepast. Dit maakt een flexibelere wijze van verkaveling mogelijk, indien dit in de toekomst noodzakelijk mocht zijn. Het aantal te realiseren woningen blijft (ongewijzigd) vijf woningen per eiland.

Kom het uitwerkingsplan even inzien!

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking Rietwijk, Tusseneilanden” (NL.IMRO.1730.BPUTBRietwijkBH-0401) ligt met bijbehorende stukken met ingang van vrijdag 14 december 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het vastgestelde bestemmingsplan kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Buiten deze openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk. Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouder van Tynaarlo bij de vaststelling van het bestemmingsplan hebben aangebracht. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Op de procedure van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Daarnaast zal de Raad van State dit beroepschrift versneld behandelen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid en Regie van de gemeente Tynaarlo, telefoonnummer 0592 - 266 662.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, F.A. van Zuilen, burgemeester.

mr. J.P.J. van Muijen, secretaris/directeur.

Naar boven