Logo Buren
Vastgestelde structuurvisie Landschapsontwikkelingsplan Buren

De gemeenteraad van Buren stelde de structuurvisie Landschapsontwikkelingsplan Buren op 30 oktober 2012 vast.

Wat maakt deze structuurvisie mogelijk?

De gemeente Buren heeft samen met inwoners een visie op het landschap bedacht. Dit hebben we uitgewerkt in een landschapsontwikkelingsplan (LOP). In dit plan beschrijven we wat we in het landschap willen versterken en hoe we dit willen doen. Zo zijn er vier praktische werkboeken voor vier verschillende landschappen. En is er een uitvoeringsprogramma met (voorbeeld)projecten toegevoegd. Daarnaast biedt dit LOP een mogelijkheid om in bepaalde gebieden in het buitengebied te bouwen in ruil voor landschappelijke versterking. Hierover kunt u meer vinden in de notitie “Bouwen als bonus voor landschapsversterking”.

Hoe kunt u de structuurvisie LOP bekijken?

U kunt in de stukken inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur. Tegen de structuurvisie LOP staat geen beroep bij de rechter open.

De structuurvisie is ook te zien via www.buren.nl (> bestemmingsplannen > structuurschetsen / visies) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

(Het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0214.BUISV20120002-vg01)

Voor vragen kunt u terecht bij de heer M. Douma van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 14 0344.

Maurik, 12 december 2012

Burgemeester en wethouders van Buren

Naar boven