Logo Grave
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Woonwijken, Grave’

Burgemeester en wethouders van Grave maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad van Grave op 13 november 2012 het bestemmingsplan ‘Woonwijken, Grave’ (NL.IMRO.0786.BPWoonwijken-va01) gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan omvat de vier woonwijken van de kern Grave zijnde Grave-West, De Zittert, De Stoof en Estersveld. Voor het centrum wordt een apart bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan heeft een beheersmatig karakter. Dat wil zeggen, dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke, functionele en verkeerskundige situatie voorop staat. Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Woonwijken, Grave’ worden meerdere geldende bestemmingsplannen vervangen door een nieuw bestemmingsplan met een eenduidige opzet in kaartbeeld en regels, zodat de toegankelijkheid en rechtszekerheid voor zowel burgers als vergunningverleners wordt vergroot.

Informatie over de wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad, zowel naar aanleiding van de zienswijzen als ambtshalve, wijzigingen aangebracht aan de toelichting, regels en de verbeelding van het bestemmingsplan. Deze wijzigingen zijn opgenomen in deel A en B van de zienswijzennota die bij het raadsbesluit over het bestemmingsplan is te vinden op de gemeentelijke website www.grave.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Geen reactieve aanwijzing van de provincie

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijze ingediend en heeft bij kennisgeving van 30 november 2012 aangegeven dat ook door de gewijzigde vaststelling er geen provinciaal belang in het geding komt (geen reactieve aanwijzing). Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft, in afwijking van artikel 3.8, lid 4 Wro, ingestemd met de vervroegde publicatie van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Woonwijken, Grave’.

Inzien

Met ingang van woensdag 12 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013 ligt het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Woonwijken, Grave’, met bijbehorende stukken, gedurende een beroepstermijn van zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur, op dinsdag van 16.00 uur tot 19.30 uur en op afspraak worden ingezien bij de publieksbalie. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Woonwijken, Grave’ kunt u ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • a. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • c. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht en waartegen geen aanwijzingsbesluit is genomen.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Informatie Dhr. A. Noordermeer, cluster Ruimtelijke Ontwikkeling (0486) 477 277, e-mail: a.noordermeer@grave.nl.

Naar boven