Logo Nijmegen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Nijmegen Groenewoud Kwakkenberg’, Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Groenewoud Kwakkenberg aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Het plan behelst de actualisatie van de bestemmingsplannen in het gebied Nijmegen Groenewoud Kwakkenberg. Het gebied wordt in het westen begrensd door het spoor Nijmegen-Venlo, in het zuiden en oosten door de gemeentegrens met Groesbeek en in het noorden door de Postweg en de Groenewoudseweg.

In eerste instantie is ervoor gekozen om voor dit plangebied een beheersverordening op te stellen in plaats van een bestemmingsplan. Bij de vaststelling van de beheersverordening ontstond in de gemeenteraad echter een discussie over de toepassing van het instrument beheersverordening. In de wetgeving en literatuur is geen eenduidig antwoord te vinden op de vraag wat de reikwijdte is van het instrument beheersverordening omdat het instrument relatief nieuw is en nog niet veel is gebruikt. Om aan deze juridische onduidelijkheid een einde te maken, is besloten voor dit gebied alsnog een bestemmingsplan op te stellen. Dit betekent dat de beheersverordening is “omgezet” naar een bestemmingsplan. Inhoudelijk zijn er geen wezenlijke verschillen, alleen de vorm verschilt.

Inzage

Met ingang van 13 december 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan, met de daarop betrekking hebbende stukken, gedurende zes weken (tot en met woensdag 23 januari 2013) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP9000-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0268.BP9000-ON01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Zienswijze

Tot en met woensdag 23 januari 2013 kan een ieder zijn/haar zienswijze inzake het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Stadsontwikkeling (bureau SO10), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. Degene die in het kader van de beheersverordening een reactie hebben ingediend, behoeven niet opnieuw te reageren in het kader van het ontwerpbestemmingsplan. Uiteraard mogen zij wel gebruik maken van de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Naar boven