Logo Zuidplas
Vaststelling wijzigingsplan Molenweg 4 te Zevenhuizen, Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het wijzigingsplan genaamd “Molenweg 4 “ te Zevenhuizen hebben vastgesteld.

In het ter plaatse van het perceel Molenweg 4 te Zevenhuizen geldende bestemmingsplan 'Tweemanspolder en polder de Wilde Veenen' is binnen de bestemming 'Agrarisch gebied' een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het vergroten van het bouwvlak. Het perceel Molenweg 4 te Zevenhuizen is gelegen binnen voornoemde bestemming.

Het varkensbedrijf aan de Molenweg 4 te Zevenhuizen moet voldoen aan de geldende welzijnseisen en milieuwetgeving. Er zal een nieuwe stal opgericht worden welke geheel voldoet aan de nieuwste milieueisen en regelgeving. De voorgenomen actiteiten passen echter niet binnen het huidige bouwvlak. Het bouwvlak dient daarvoor vergroot te worden. Middels de wijzigingbevoegdheid, opgenomen in het bestemmingsplan, hebben burgemeester en wethouders medewerking verleend aan het vergroten van het bouwvlak.

Ter inzage legging

Het wijzigingsplan ligt met ingang van donderdag 13 december 2012 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.WpMolenweg4ZVH-Va01. Het plan is ook te downloaden vanaf de .FTP server van de gemeente (http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl/. Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als .pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl).

Beroep

Tijdens de inzage termijn kunnen belanghebbenden, die tijdig tegen het ontwerpwijzigingsplan zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u geen zienswijzen hebt kunnen indienen, maar wel kunt aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kunt u ook beroep instellen. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven