Logo Rijssen-Holten
Publicatie vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Rijssen-Holten, Rijssen-Holten

De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 1 november 2012 het volgende gewijzigd vastgesteld:

  • bestemmingsplan ”Buitengebied Rijssen-Holten“;

Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat het gehele buitengebied van de gemeente. Dit betekent dat ook alle recreatieterreinen onderdeel zijn van het plan. Door middel van een nieuw bestemmingsplan “Buitengebied Rijssen-Holten” wordt het gehele buitengebied voorzien van actuele bouw- en gebruiksregels.

Naar aanleiding van ingebrachte zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan zijn er een aantal wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Deze worden weergegeven in de bij het plan behorende zienswijzenota.

Bij de besluitvorming heeft de gemeenteraad de plan-MER en de hierop ingebrachte zienswijzen en het negatieve advies van de commissie MER betrokken.

De provincie Overijssel is in kennis gesteld van het gewijzigd vaststellen van het betreffende bestemmingsplan. De provincie heeft aangegeven dat ten aanzien van de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan de aangebrachte wijzigingen geen aanleiding zijn om GS te adviseren beroep in te stellen of een reactieve aanwijzing te geven.

De provincie heeft geen aanleiding gezien om tegen het ontwerpplan een zienswijze in te brengen, omdat naar hun oordeel het plan in overeenstemming is met het provinciaal belang.

De provincie constateert dat door de gewijzigde vaststelling geen provinciale belangen worden geschaad.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1742.BPB2011000-0401 en op de gemeentelijke website http://www.rijssen-holten.nl/actueel/bekendmakingen/bestemmingsplan. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.rijssen-holten.org/plannen/NL.IMRO.1742.BPB2011000-/NL.IMRO.1742.BPB2011000-0401/

U kunt vanaf woensdag 12 december 2012 t/m woensdag 23 januari 2013 het desbetreffende bestemmingsplan inzien bij het loket van de afdeling Wonen en Ondernemen aan het loket in de centrale hal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen.

Reageren

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, kan vanaf donderdag 13 december 2012 gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven