Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 5 december 2012, R&P/RA/2012-0000046512, tot wijziging van de Reïntegratieregeling in verband met de indexering van het maximale bedrag dat als starterskrediet of borgtocht kan worden verstrekt voor het jaar 2013

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 15, eerste lid, van het Reïntegratiebesluit;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 3 van de Reïntegratieregeling wordt € 34.134 vervangen door: € 34.816.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 5 december 2012

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma.

TOELICHTING

Op grond van artikel 15, eerste lid, van het Reïntegratiebesluit, kan aan gedeeltelijk arbeidsgeschikten die willen re-integreren als zelfstandige, een lening of borgtocht worden verstrekt met een maximum ter hoogte van een bij ministeriële regeling nader te bepalen bedrag. De hoogte van deze lening of borgtocht is bepaald in artikel 3 van de Reïntegratieregeling (hierna: de regeling) en is gekoppeld aan het plafond voor de lening of borgtocht zoals dat wordt gehanteerd in het kader van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen 2004. Het plafond op grond van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen 2004 wordt jaarlijks met ingang van 1 januari verhoogd aan de hand van het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie van de maand oktober van het voorafgaande jaar. Deze bedraagt 2%.

Op dezelfde wijze wordt nu het maximale bedrag voor een lening of borgtocht voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten verhoogd. Met ingang van 1 januari 2013 zal het maximale bedrag, bedoeld in artikel 3 van de regeling, € 34.816 bedragen.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma.

Naar boven