Logo Raalte
Ontwerpbestemmingsplan ‘Angeli Custodes’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder, Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013 in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Angeli Custodes’ met bijbehorende stukken

  • het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder.

Het ontwerpbestemmingsplan is elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Raalte www.raalte.nl als ook onder de link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20120007-0002. De bronbestanden zijn beschikbaar op http://raalte.gemeentedocumenten.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BP20120007/NL.IMRO.0177.BP20120007-0002.

Het ontwerpbesluit is elektronisch raadpleegbaar via de website van de gemeente Raalte www.raalte.nl.

Ontwerp bestemmingsplan

Het bestemmingsplan wordt gewijzigd om de realisering van 28 zorgappartementen aan de zijde van de Hofstedelaan mogelijk te maken. Het bestemmingsplan heeft evenwel betrekking op het gehele perceel van Angeli Custodes (inclusief het bestaande gebouw).

De gemeente heeft met de initiatiefnemer een overeenkomst gesloten waardoor het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig is.

Op maandag 17 december 2012 wordt er van 17.00 tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis (ingang raadszaal) waar u het ontwerp bestemmingsplan kunt inzien. Bij deze bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van de gemeente, zorggroep Raalte en de Veste aanwezig zijn.

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Raalte. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar de gemeenteraad van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kan uitsluitend worden ingebracht via het team Ruimte. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt, telefoon (0572) 347 799.

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Raalte zijn tevens van plan om een hogere grenswaarde vast te stellen voor het bestaande pand Angeli Custodes grenzend aan de Burgemeester Kerssemakerstraat.

Er is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidbelasting. Uit dit onderzoek blijkt dat de geluidbelasting, vanwege het wegverkeerslawaai hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A). Artikel 83 van de Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen.

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder kan een belanghebbende naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd aan burgemeester en wethouders van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder kan uitsluitend worden ingebracht via het team Samenleving, telefoon (0572) 347 665.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven