Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan Klarendal-Sint Marten 2012, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerp-bestemmingsplan Klarendal - Sint Marten 2012

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.735-0201, met ingang van donderdag 13 december 2012 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is gedurende deze periode ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.735-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.735-0201

Plangebied:

Het plangebied Klarendal-Sint Marten ligt midden in het noordelijke stadsdeel van Arnhem en is begrensd door de achterzijde van de panden aan de Apeldoornseweg, Jacob Cremerstraat, Sloetstraat, Onder de Linden, Vijverlaan, Verlengde Hoflaan, Rosendaalsestraat en de spoorlijn Arnhem-Zevenaar.

Doel:

Het is een beheerbestemmingsplan dat in de basis de bestaande situatie planologisch vast legt. Tevens worden er twee ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Het betreft het toevoegen van een aantal zogenaamde 'Stepping Stones' aan de Klarendalseweg. ‘Stepping stones’ zijn clusters met winkels en bedrijven in de creatieve sector die ervoor zorgen dat de afstand tussen de verschillende gebieden met modewinkels niet te groot wordt. Hiervoor zijn op een aantal plaatsen langs de Klarendalseweg de gebruiksmogelijkheden van de begane grondlaag verruimd. De tweede ontwikkeling is het mogelijk maken van wonen op een gedeelte van het terrein aan de Hemonylaan.

Terinzagelegging:

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. Rooding tel. nr.: 026-3773477 of dhr. Lagerberg tel. nr. 026-3773391 van de afdeling Ruimte van het Cluster Beleid en Regie

Arnhem, 12 december 2012

Naar boven