Logo Oosterhout
Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Bedrijventerrein Vijf Eiken’ en ‘Bedrijventerrein Weststad – Statendam’, Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken ingevolge artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 6 december 2012 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage liggen de door de gemeenteraad op 23 oktober 2012 genomen besluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen:

met de hierbij behorende stukken.

Alle stukken kunnen worden ingezien bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout en kunnen ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het vastgestelde bestemmingsplan “Bedrijventerrein Vijf Eiken” heeft betrekking op het gehele industriegebied aan de zuid -oostzijde van de stad Oosterhout, aan weerszijden van de Vijf Eikenweg en omvat het gehele bedrijventerrein Vijf Eiken. Aan de Westkant maakt de Rijksweg A27 nog deel uit van het plangebied. De as van het Wilhelminakanaal vormt de grens in het noorden. De zuidelijke grens wordt gevormd door de Golfbaan en Boswachterij Dorst die beiden geen deel uit maken van dit bestemmingsplan. Het grootste gedeelte van het plangebied betreft een actualisatie van de bestaande situatie. Tevens voorziet het bestemmingsplan in twee ontwikkelingen. De toekomstige invulling van Sportpark Heihoef wordt meegenomen. Op dit perceel is voorzien in een herontwikkeling tot een bedrijventerrein alsmede in de bouw van een crematorium langs de Vijf Eikenweg. Daarnaast is het verleggen van het tracé van de gasleiding van de Gasunie, ten behoeve van het realiseren van de laad en loskade, in dit bestemmingsplan opgenomen.

Het vastgestelde bestemmingsplan “Bedrijventerrein Weststad - Statendam” heeft betrekking op het gehele industriegebied aan de noodwestzijde van de stad Oosterhout en omvat de bedrijventerreinen Weststad 1, 2 en 3 en Statendam. Het bedrijventerrein Weststad is gelegen ten westen van het Wilhelminakanaal en wordt voorts begrensd door Rijksweg A59 aan de noordzijde, de Weststadweg / Industrieweg aan de westzijde en de Bovensteweg aan de zuidzijde. Het bedrijventerrein Statendam is gelegen ten oosten van het Wilhelminakanaal en wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door de Statendamweg en aan de zuidzijde door de Kanaalstraat. Dit bestemmingsplan betreft een actualisatie van de bestaande situatie. Binnen dit bestemmingsplan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van beide bestemmingsplannen diverse wijzigingen, zowel naar aanleiding van ingediende zienswijzen als ambtshalve, aangebracht in deze bestemmingsplannen ten opzichte van de ontwerpen van deze plannen, zoals die eerder ter inzage hebben gelegen.

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf vrijdag 7 december 2012) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 18 januari 2013) beroep worden ingesteld tegen de besluiten tot vaststelling van deze bestemmingsplannen door:

  • een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

De besluiten tot vaststelling van deze bestemmingsplannen treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 5 december 2012

Naar boven