Logo Ommen
Omgevingsvergunning project nieuwbouw marktgebouw tbv commerciële ruimten Markt 46 t/m 49 te Ommen

Het college van burgemeester en wethouders van Ommen heeft bij besluit van 4 december 2012 bekend gemaakt dat een omgevingsvergunning is verleend voor nieuwbouw van een Marktgebouw ten behoeve van commerciële ruimten op het adres Markt 46 t/m 49 te Ommen.

Dit bouwplan overschrijdt het bouwvlak. Daarnaast zullen zich in een gedeelte van het pand bedrijven vestigen die niet in het bestemmingsplan zijn toegestaan. Aanvrager heeft naar het oordeel van burgemeester en wethouders voldoende aannemelijk gemaakt dat ook dan sprake is van een goede ruimtelijke ordening.

Gelet op artikel 2.1 , lid 1, onder a en c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is ,onder het stellen van voorschriften, een omgevingsvergunning verleend voor de activiteiten:

  • het bouwen van het marktgebouw;

  • het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft vanaf donderdag 27 september 2012 t/m woensdag 7 november 2012 ter inzage gelegen. Tijdens deze inzagetermijn is één zienswijze ontvangen. De ingediende zienswijze heeft er niet toe geleid dat het college een ander standpunt inneemt ten aanzien van het verlenen van de omgevingsvergunning.

Het vastgestelde besluit bevat geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Beroep

Het besluit met bijbehorende stukken ligt van donderdag 13 december 2012 tot donderdag 31 januari 2013 ter inzage in het gemeentehuis bij het publieksplein, telefoon 14 0529. U kunt de stukken ook inzien op de gemeentelijke website www.ommen.nl. Tevens wordt het besluit bekend gemaakt op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens deze beroepstermijn kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift kunt u verzenden naar de Rechtbank te Zwolle, sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB te Zwolle. Naast een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

Naar boven