Vastgesteld wijzigingsplan ‘Kudelstaart-parkeerterrein Robend’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9 a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 26 van het bestemmingsplan ‘Kudelstaart 2006’, met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub a van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 31 januari 2012 het wijzigingsplan ‘Kudelstaart - parkeerterrein Robend’ hebben vastgesteld. Het besluit tot vaststelling ligt ter inzage van vrijdag 10 februari 2012 tot en met donderdag 22 maart 2012.

Plangebied

De wijziging heeft betrekking op het plangebied ‘Parkeerterrein Robend’ en is gelegen in de gemeente Aalsmeer ten noordoosten van de nieuwbouwlocatie ‘Mijnsheerlyckheid’ aan de Edisonstraat, Einsteinstraat en de Robend.

Doelstelling

De wijziging bestemmingsplan ‘Kudelstaart-parkeerterrein Robend’ heeft betrekking op het project Mijnsheerlyckheid, dat beoogt het centrumgebied te herontwikkelen tot(zorg)woningen en bijbehorende voorzieningen. Onderdeel van dit project is de aanleg van een parkeerterrein teneinde te voorzien in de parkeerbehoefte van een deel van de nieuw te bouwen appartementencomplexen. Het geldende bestemmingsplan ‘Kudelstaart 2006’ kent voor het gebied een wijzigingsbevoegdheid, waar na wijziging van het bestemmingsplan binnen de wijzigingsregels maatschappelijke voorzieningen, horeca, wonen en parkeervoorzieningen zijn toegestaan. Het wijzigingsplan past binnen de wijzigingsbevoegdheid. Het wijzigingsplan geeft de bouw- en gebruiksvoorschriften voor de geprojecteerde parkeervoorzieningen.

Procedure

Het wijzigingsplan ligt met vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage van vrijdag 10 februari 2012 tot en met donderdag 22 maart 2012. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met het genomen besluit, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op basis van artikel 3.9a lid 4 van de Wro, treedt de wijziging van het bestemmingsplan in werking op 23 maart 2012.

Inzage

Het wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken, is in te zien bij de centrale balie op het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur (op afspraak). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. De kennisgeving, het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl. (te vinden via de knop ‘bestemmingsplannen’ in het keuzemenu rechts op het beeldscherm onder ‘ga direct naar’).

Aalsmeer, 9 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer, P.J.M Litjens, burgemeester.

D. van Huizen, secretaris.

Naar boven