Vastgesteld bestemmingsplan ‘Spoorlaan’

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 26 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Spoorlaan’ hebben vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van vrijdag 16 september 2011 tot en met donderdag 27 oktober 2011 voor een ieder ter inzage gelegen.

Doelstelling

Het bestemmingsplan omvat de gronden gelegen ten oosten van de Burgemeester Kasteleinweg, tussen het Baanvak en de Spoorlaan.

Het bestemmingsplan ‘Spoorlaan’ voorziet in een planologisch juridische regeling op grond waarvan het mogelijk is herontwikkeling tot woningbouwlocatie mogelijk te maken. In het bestemmingsplan zijn de uitgangspunten van de (toekomstige) gebiedsontwikkeling vastgelegd.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding, regels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Spoorlaan’met planidentificatiecode NL.IMRO.0358BPSPOORLAAN-VA01 bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het bestemmingsplan in te zien.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage van vrijdag 10 februari 2012 tot en met donderdag 22 maart 2012. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 23 maart 2012. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend, belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend, en belanghebbenden voor zover het door de raad aangebrachte wijzigingen betreft tot en met 22 maart 2012 op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Spoorlaan’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een ieder die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een reactie, waarin aangegeven wordt op welke wijze de gemeenteraad de ingediende zienswijze in haar besluitvorming heeft betrokken.

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 2 van hoofdstuk I van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Als gevolg hiervan is er geen pro-forma beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk. Dit betekent dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien bij de centrale balie op het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur ( op afspraak). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl.

Besluit hogere grenswaarden

Ten behoeve van het bestemmingsplan hebben Burgemeester en wethouders van Aalsmeer bij besluit van 3 januari 2012 voor de percelen kadastraal bekend 2392/3939/5799 Sectie C hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vastgesteld. Op grond van artikel 145 en artikel 146 van de Wet Geluidhinder en artikel 20, eerste en derde lid van de Wet Milieubeheer kunnen belanghebbenden tegen dit besluit, mits zij tijdig een zienswijze hebben ingediend, gedurende een termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, met ingang van de dag waarop tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Spoorlaan’ beroep kan worden ingesteld.

Beeldkwaliteitplan

Tegelijkertijd met het bestemmingsplan is voor het gebied van de herontwikkeling een beeldkwaliteitplan vastgesteld en in de Welstandnota verankerd. Het vastgestelde beeldkwaliteitplan ligt tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage. Het beeldkwaliteitplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het concept van het plan zoals op grond van de Inspraak- en participatieverordening 2010 van 16 september 2011 tot en met 27 oktober 2011 voor inspraak ter inzage is gelegd. Tegen het beeldkwaliteitplan kan geen beroep worden ingesteld.

Aalsmeer, 9 februari 2012

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer, P.J.M. Litjens, burgemeester.

D. van Huizen, secretaris.

Naar boven