Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Rijkswaterstaat | Staatscourant 2012, 25581 | Overig |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Rijkswaterstaat | Staatscourant 2012, 25581 | Overig |
De minister van Infrastructuur en Milieu maakt het volgende bekend.
Sinds dinsdag 20 november 2012 ligt het wegaanpassingsbesluit A28 Utrecht - Amersfoort ter inzage. Dit wegaanpassingsbesluit is op 20 november 2012 bekendgemaakt in de Staatscourant en ter inzage gelegd. Inmiddels zijn ook de voor het wegaanpassingsbesluit benodigde uitvoeringsbesluiten vastgesteld. Van dinsdag 11 december 2012 tot en met dinsdag 22 januari 2013 liggen ook de uitvoeringsbesluiten ter inzage op dezelfde locaties als het wegaanpassingsbesluit. Van woensdag 12 december 2012 tot en met dinsdag 22 januari 2013 kunnen belanghebbenden tegen zowel het wegaanpassingsbesluit als de bijbehorende uitvoeringsbesluiten op grond van de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen.
Op het wegvak A28 Utrecht - Amersfoort staan vrijwel dagelijks files. De files worden veroorzaakt door onvoldoende capaciteit van de weg. Dit probleem vormt de directe aanleiding voor het aanleggen van extra rijstroken, plusstroken en weefstroken. Een plusstrook is een extra rijstrook aan de linkerkant van de rijbaan die in drukke uren (met name in de spits) wordt geopend. Een weefstrook is een verlenging van een invoegstrook tot aan de volgende afrit van een snelweg. Verkeer dat de snelweg op komt, ‘weeft’ daar met verkeer dat de snelweg verlaat. Zonder deze extra capaciteit zullen de files de komende jaren verder toenemen door de groei van het autoverkeer.
Ter uitvoering van het wegaanpassingsbesluit zijn de volgende uitvoeringsbesluiten vastgesteld:
– 4 omgevingsvergunningen voor de sloop en nieuwbouw van geluidsschermen
– 1 omgevingsvergunning voor de kap van bomen
– 1 omgevingsvergunning voor de sloop en nieuwbouw van geluidsschermen
– 1 omgevingsvergunning voor de kap van bomen
– 1 omgevingsvergunning voor de bouw van een geluidsscherm
– 1 omgevingsvergunning voor de kap van bomenMinisterie van Economische Zaken
– Melding kennisgeving van een voorgenomen velling (kap)
Het wegaanpassingsbesluit A28 Utrecht - Amersfoort en de bijbehorende uitvoeringsbesluiten liggen tot en met dinsdag 22 januari 2013 tijdens de reguliere openingstijden ter inzage op de volgende locaties:
– de gemeentehuizen van Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest, Leusden, Amersfoort en Nijkerk;
– het provinciehuis van Provincie Utrecht in Utrecht;
– het provinciehuis van Provincie Gelderland in Arnhem;
– de kantoren van waterschap Vallei en Eem in Apeldoorn en van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden in Houten;
– ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag;
– ministerie van Economische Zaken in Den Haag;
– het kantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht (locatie Papendorpseweg 101);
– het kantoor van Bestuur Regio Utrecht in Utrecht.
U kunt het wegaanpassingsbesluit en de uitvoeringsbesluiten ook inzien op internet: www.centrumpp.nl.
In december 2012 worden er informatieavonden gehouden, waar u meer informatie kunt krijgen over het wegaanpassingsbesluit en de uitvoeringsbesluiten:
– woensdag 12 december 2012 van 19.00 uur tot 21.00 uur in Wijkservicepunt Noord, Johan van Oldenbarneveltlaan 103 in Zeist;
– maandag 17 december 2012 van 19.00 uur tot 21.00 uur in Regardz Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2 in Amersfoort.
Het is niet meer mogelijk om een zienswijze in te dienen op het wegaanpassingsbesluit en de uitvoeringsbesluiten. Wel is er een beroepsmogelijkheid bij de Raad van State.
Het indienen van een beroep is niet mogelijk tijdens de informatiebijeenkomsten.
Voor de verbreding van de A28 tussen Utrecht en Amersfoort moet op basis van de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht een wettelijke procedure worden doorlopen. Eenieder heeft de mogelijkheid gehad een zienswijze in te dienen op het ontwerp-wegaanpassingsbesluit en de (gewijzigde) aanvragen voor uitvoeringsbesluiten.
Van 18 maart tot en met 28 april 2011 heeft het ontwerp-wegaanpassingsbesluit (OWAB) voor aanpassing van de A28 tussen Utrecht en Amersfoort ter visie gelegen. Gelijktijdig met het OWAB hebben ook de benodigde aanvragen voor uitvoeringsbesluiten ter visie gelegen. Van 1 augustus tot en met 11 september 2012 hebben gewijzigde aanvragen voor uitvoeringsbesluiten ter inzage gelegen.
Op grond van de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die ook een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp-wegaanpassingsbesluit of de (gewijzigde) aanvragen voor uitvoeringsbesluiten, of belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend, beroep instellen tegen het wegaanpassingsbesluit en/of de uitvoeringsbesluiten.
Een beroepschrift kan tot en met 22 januari 2013 worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak. Digitaal beroep instellen is uitsluitend mogelijk voor burgers.
Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:
– uw naam en adres;
– de dagtekening;
– een vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;
– de redenen (gronden) waarom u beroep instelt;
– uw handtekening;
– zo mogelijk dient tevens een kopie te worden toegevoegd van het besluit waarop het geschil betrekking heeft.
Op dit Wegaanpassingsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke bezwaren hij tegen het besluit heeft. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Tevens bestaat binnen deze termijn de mogelijkheid om gelijktijdig met of na de indiening van het beroepschrift, een verzoek te doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit betekent dat u het verzoek kunt doen om de uitvoering van de maatregelen te schorsen. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Zowel voor het instellen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren is dit vastgesteld op € 156,- en voor niet-natuurlijke personen op € 310,-.
Voor inlichtingen over de beroepsprocedure kunt u contact opnemen met het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 87 71.
Voor nadere informatie over de inhoud van het project en voor het aanvragen van een kopie van een van de gewijzigde aanvragen kunt u contact opnemen met Rijkwaterstaat,telefoon 0800 8002, of kijken op de website www.rijkswaterstaat.nl.
Voor inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 96 00.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2012-25581.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.