Logo Zwartewaterland
Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Oud Zwartsluis, Zwartewaterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Zwartewaterland op 22 november 2012 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Oud Zwartsluis’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen een verbetering van de definiëring van een woonschip en een recreatievaartuig. Een uitgebreidere toelichting op de wijziging is terug te vinden in de Nota van zienswijzen bij het bestemmingsplan.

Bestemmingsplan Oud Zwartsluis heeft betrekking op het oude centrum van Zwartsluis inclusief de Mastenmakersstraat, het Buitenkwartier en een deel van het gebied tussen Groot Lageland en de Stroombeek. De precieze grenzen van het plangebied zijn te vinden in de stukken die digitaal en analoog ter inzage liggen. De huidige bestemmingsplannen voor het gebied zijn grotendeels verouderd en een actualisering van het bestemmingsplan is nodig. Het betreft een zogenaamd conserverend bestemmingsplan waarin geen grootschalige ontwikkelingen zijn mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 12 december 2012 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Ook is het bestemmingsplan in te zien op de website van de gemeente, www.zwartewaterland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1896.BP0025-VS01.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a) belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Zwartewaterland;

  • b) belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c) belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven