Logo Zevenaar
Bestemmingsplan en Exploitatieplan ‘BAT-terrein’, Zevenaar

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 28 november 2012 met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘BAT-terrein’ gewijzigd heeft vastgesteld en het exploitatieplan ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied is gelegen op het terrein van de voormalige sigarettenfabriek BAT en wordt globaal begrensd door de Kerkstraat en de Babberichseweg. Het plan voorziet in de huisvesting van het gemeentehuis, de bouw van ruim 200 woningen en biedt de mogelijkheid tot de realisatie van maatschappelijke en culturele voorzieningen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en de motivering daarvoor zijn te vinden in de Zienswijzennota en het raadsbesluit met bijbehorende stukken.

Inzage

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 13 december 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Vergunningen van de Publieksbalie in het BAThuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien. De documenten zijn ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.0299.BP01BATTERREIN-VA01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.

Beroep

Van 14 december 2012 tot en met 24 januari 2013 kan tegen het bestemmingsplan ‘BAT-terrein’ en het exploitatieplan beroep ingesteld worden door:

  • degene die een zienswijze heeft ingebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedereen kan beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In werking treden bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan treden in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van deze besluiten niet. Daarvoor moet tijdens de beroepstermijn een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven