Logo Lingewaal
Vaststelling Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Lingewaal

Bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal in zijn vergadering van 9 oktober 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen zijn weergegeven in de nota van zienswijzen die als bijlage bij de toelichting is opgenomen. Daarnaast zijn er 8 amendementen en 2 moties aangenomen in de raadsvergadering van 9 oktober 2012. De amendementen zijn verwerkt in het vastgestelde bestemmingsplan. Verder heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

Toelichting

Het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied omvat het gehele buitengebied van de gemeente met uitzondering van de kernen en de bedrijventerreinen. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt de geldende bestemmingsplannen voor dit gebied. De geldende bestemmingsplannen zijn verouderd en verschillen onderling in systematiek. Het bestemmingsplan legt bestaande situaties vast en maakt beperkt nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Ter inzage legging

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 6 december 2012 tot en met 16 januari 2013 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Asperen tijdens openingstijden. U kunt buiten de openingstijden terecht na het maken van een afspraak. U kunt hiervoor bellen met (0345) 634 000. Ook kunt u het bestemmingsplan gedurende deze termijn bekijken op www.lingewaal.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven