Logo Zundert
Bekendmaking intrekking reactieve aanwijzing inzake bestemmingsplan ‘Tiendpad 46’, Zundert

De gemeenteraad van Zundert heeft in zijn vergadering van 26 januari 2012 het bestemmingsplan "Tiendpad 46" gewijzigd vastgesteld. Bij besluit van 6 maart 2012 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een deel van het plangebied van het bestemmingsplan een reactieve aanwijzing gegeven. Deze reactieve aanwijzing strekte ertoe dat het plangebied ter plaatse van de bestemmingen 'Wonen' en 'Tuin' (en daarbij artikelen 4 en 5 van de planvoorschriften) geen deel meer uitmaakt van het bestemmingsplan "Tiendpad 46".

Intrekking reactieve aanwijzing

Op 27 november 2012 hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant besloten deze reactieve aanwijzing ex artikel 3.8 lid 6 Wro in te trekken, ertoe strekkende dat het plangebied ter plaatse van de bestemmingen 'Wonen' en 'Tuin', wederom onderdeel gaat uitmaken van het bestemmingsplan "Tiendpad 46", zoals door de gemeenteraad van Zundert op 26 januari 2012 is vastgesteld.

Tegelijk met dit besluit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant ook de in digitale vorm vastgestelde en beschikbaar gestelde aanwijzing ingetrokken (NL.IMRO.9930.ra0879Tiendpad46-va01)

Terinzagelegging

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de intrekking van de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan "Tiendpad 46" en de daarbij behorende stukken, waaronder het besluit tot intrekking van de reactieve aanwijzing, met ingang van donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013 voor een ieder ter inzage liggen bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert). De stukken zijn eveneens via www.ruimtelijkeplannen.nl digitaal in te zien en via www.zundert.nl onder Inwoner  Ruimtelijke procedures  Bestemmingsplannen.

Beroep

Tegen het onderdeel van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan dat door de intrekking van het aanwzijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant alsnog in stand is gebleven, kan met ingang van donderdag 13 december 2012 gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven