Logo Rotterdam
Kennisgeving bekendmaking Herindelingsregeling grenswijziging Zevenhuizerplas, Rotterdam

Op basis van artikelen 1d en 3.2a van de Wet algemene regels herindeling hebben de gemeenten Rotterdam en Zuidplas de Herindelingsregeling grenswijziging Zevenhuizerplas vastgesteld. De bijbehorende documenten liggen gedurende zes weken ter inzage.

Met de vaststelling van de Herindelingsregeling grenswijziging Zevenhuizerplas kiezen de gemeenten Rotterdam en Zuidplas voor een wijziging van de gemeentegrens tussen de gemeenten Rotterdam en Zuidplas. Hierdoor wordt een deel van de Zevenhuizerplas en de noord- en zuidoever overgedragen van de gemeente Rotterdam naar de gemeente Zuidplas. Het over te dragen gebied bedraagt 163 ha en kent geen inwoners.

Datum in werking treding besluit

Het vastgestelde besluit Herindelingsregeling grenswijziging Zevenhuizerplas treedt per 1 januari 2013 in werking.

Ter inzage

De vastgestelde Herindelingsregeling grenswijziging Zevenhuizerplas ligt ter inzage vanaf donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 23 januari 2013. U kunt de stukken inzien op de volgende locaties:

  • de stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40, zijde Doelwater, tegenover het hoofdbureau van politie,

  • de stadswinkel Alexander, Prins Alexanderplein 25;

  • Raadhuis gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het Raadhuis en beide stadswinkels zijn gesloten op eerste en tweede Kerstdag, 25 en 26 december en Nieuwjaarsdag, 1 januari.

U kunt de vastgestelde herindelingsregeling ook inzien op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl).

Beroep

Het herindelingsontwerp heeft reeds ter inzage gelegen tussen donderdag 13 oktober en woensdag 7 december 2011. Tijdens deze inzagetermijn kunnen belanghebbenden, die tijdig tegen het herindelingsontwerp zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen bij de rechtbank ’s-Gravenhage , Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Indien u geen zienswijzen hebt kunnen indienen, maar wel kunt aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kunt u ook beroep instellen. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepsschrift is griffierecht verschuldigd.

Rotterdam, 12 december 2012

Naar boven