Bestemmingsplan Engelenweide

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 2 februari 2012 het bestemmingsplan ‘Engelenweide’ heeft vastgesteld.

Ligging gebied

Het plangebied grenst aan de percelen Cuneraweg 362, 364 en 366 te Rhenen en sluit aan op het gelijknamige bestemmingsplan van de gemeente Rhenen, waarin wordt voorzien in de bouw van 13 vrijstaande woningen. Een zeer beperkt deel van dit ontwikkelingsgebied ligt binnen het grondgebied van de gemeente Veenendaal. Dit deel grenst aan de achtertuinen van de woningen Varenmos 72 t/m 82 te Veenendaal.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan maakt de realisering mogelijk van een deel van één woning, een achtertuin, de aanleg van een pad en een afschermende groenstrook.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan plan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 9 februari 2012 gedurende 6 weken (dus tot en met 21 maart 2012) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Internet

Via de website www.ruimtelijkeplannen.nl is het plan in te zien. Ook op de website van de gemeente Veenendaal (www.veenendaal.nl) kunt u het bestemmingsplan en de daarbij behorende onderzoeksrapporten inzien bij het thema ‘Bestuur en organisatie’, onder het kopje ‘Bekendmakingen’, ‘mededelingen’.

Beroep

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten in een eerder stadium geen zienswijze naar voren te hebben gebracht kunnen gedurende dezelfde termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, beroep instellen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 22 maart 2012, tenzij binnen de beroepstermijn, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid en Ontwikkeling via telefoonnummer 0318 538339.

Naar boven