Logo Geldermalsen
Bestemmingsplan ‘Stationsgebeid West’ van de gemeente Geldermalsen (gewijzigd vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 7 december 2012 gedurende zes weken het op 23 oktober 2012 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Stationsgebied West’ ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het beoogde effect van dit bestemmingsplan is een juridisch-planologische basis te leggen voor een aantal belangrijke delen van de herinrichting van Stationsgebied West die op basis van het huidige bestemmingsplan niet gerealiseerd kunnen worden. Het gaat hier onder andere om de nieuwe ontwikkellocatie tussen het spoor en de Burg. Roozeveld v.d. Venlaan, nieuwe bestemmingsmogelijkheden voor de huidige Helicon locatie en het monumentale stationsgebouw, een uitbreiding van een loods van Coroos en een geluidsscherm ten oosten van het spoor. Een groot deel van de herinrichting van Stationsgebied West is al uitgevoerd op basis van het geldende bestemmingsplan. Deze delen van de herontwikkeling zijn wel opgenomen in dit nieuwe bestemmingsplan. De reden hiervoor is dat met plan daarmee een compleet beeld geeft van de (toekomstige) ruimtelijke situatie in het Westelijk Stationsgebied.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

  • 1. In de verbeelding zijn de aanduiding van het winterbed aangepast.

  • 2. In de planregels zijn de regels voor het winterbed aangepast.

  • 3. In de planregels is opgenomen dat waterbergingscompensatie moet worden gerealiseerd binnen hetzelfde peilgebied.

  • 4. In de verbeelding wordt de bestaande watergang aan de Tunnelweg opgenomen als bestemming ‘Water’.

  • 5. Uit de bestemmingsomschrijving voor de ontwikkellocatie naast het spoor is de bestemmingsmogelijkheid ‘onderwijsvoorziening’ geschrapt. Hierdoor is een nieuwe subbestemming ‘Gemengd III’ ontstaan.

  • 6. In de plantoelichting is het meest recente geuronderzoek naar het bedrijf Coroos genoemd en verwerkt.

  • 7. In de toelichting is het meest recente beleid op gebied van water op provinciaal, waterschaps- en gemeentelijk niveau opgenomen.

  • 8. in de toelichting zijn aanpassingen gedaan aan het hoofdstuk Geluidhinder.

  • 9. In de toelichting zijn aanpassingen gedaan op het gebied van archeologie.

  • 10. Er zijn dubbelbestemmingen op het gebied van archeologie toegevoegd aan de verbeelding en de planregels voor zowel gebieden met hoge als met middelmatige archeologische verwachtingswaarden.

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan inclusief de Nota van Beantwoording en de raadsstukken ligt ter inzage bij het Klantencontactcentrum, tel. 0345 - 586 611. Zie Actueel voor openingstijden. Tevens is het plan in te zien op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl en op

www.ruimtelijkeplannen.nl : planidentificatie : NL.IMRO.0236.GDMSTATIONWEST-VSG1

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Tegen de hierboven vermelde wijzigingen kan een ieder beroep aantekenen bij de Raad van State.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven