Logo Groningen (Gr)
Ontwerpbestemmingsplan ‘Hortusbuurt-Noorderplantsoen’, Groningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerp-bestemmingsplan ‘Hortusbuurt-Noorderplantsoen’, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 7 december 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt bij:

  • het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het ontwerp-bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op de Hortusbuurt, het Noorderplantsoen en het gebied ten oosten van de kruising Boterdiep-Korreweg, het voormalig Circusterrein.

Dit gebied, met uitzondering van het voormalig Circusterrein, maakt sinds 1991 deel uit van het Beschermd Stadsgezicht Binnenstad. Het bestemmingsplan beoogt een goed kader te bieden waarmee de bebouwing en de openbare ruimte optimaal kunnen worden beheerd. Behoud van de ruimtelijk-functionele en de ruimtelijke structuur met de waardevolle cultuurhistorische kenmerken is het uitgangspunt.

Het ontwerp-bestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat voor inspraak ter inzage heeft gelegen van 15 juni tot en met 12 juli 2012.

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan - met identificatienummer NL.IMRO.0014.BP513.HortusbuurtNo-ow01 - ook inzien op

gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan. Door te zoeken op ‘bestemmingsplan Hortusbuurt-Noorderplantsoen’ komt u bij de pdf-bestanden van het plan (‘papieren versie’). U kunt ook doorklikken naar de interactieve bestemmingsplannenkaart.

Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 7 december 2012 tot en met 17 januari 2013 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Schriftelijk bij de gemeenteraad, p/a RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met het team juridische zaken RO/EZ, tel. (050) 367 81 00.

Gemeente Groningen, 6 december 2012

Naar boven