Logo Groningen (Gr)
Ontwerpbestemmingsplan ‘Westpark’, gemeente Groningen

De gemeente Groningen is bezig een aantal bestemmingsplannen te actualiseren. In dat kader wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt voor het gebied Westpark en omgeving.

Het plangebied omvat het gebied ten zuiden van de Held en ten westen van Vinkhuizen, aan de zuidzijde begrensd door de weg Hoendiep; aan de westzijde valt de Johan van Zwedenlaan nog juist binnen het plangebied.

Het nieuwe bestemmingsplan biedt een actueel kader waarin de bestaande planologische rechten zoveel mogelijk zijn gerespecteerd en waarin het Westpark ontwikkelingen biedt die passen bij het groene karakter van het park. De functie volkstuinen zal nader benoemd worden bij de vaststelling van dit bestemmingsplan.

Het ontwerp-bestemmingsplan Westpark, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 7 december 2012 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur;

  • en bij de infobalie van ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Exemplaren van het ontwerp-bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling verkrijgbaar op de eerste twee hierboven vermelde adressen.

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan.

U kunt daar zoeken op ‘bestemmingsplan Westpark’. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP522Ruskenveen-ow01.

Het bestemmingsplan vindt u tevens op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 7 december 2012 tot en met 17 januari 2013 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Schriftelijk bij de Gemeenteraad, p/a RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met het team juridische zaken RO/EZ, tel. (050) 367 81 00.

Gemeente Groningen, 6 december 2012

Naar boven