Logo Urk
Bekendmaking ter inzage legging besluit vaststelling hogere grenswaarden bestemmingsplan Waterwijk, Urk

Burgemeester en wethouders van Urk maken bekend, op grond van het bepaalde in artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht, dat op 21 augustus 2012 is besloten hogere waarden vast te stellen voor de geluidbelasting voor de nieuw te bouwen (water)woningen binnen het plangebied en ten behoeve van de vaststelling van bestemmingsplan Waterwijk. De omgevingsvergunning kan pas afgegeven worden nadat een hogere waarde is vastgesteld voor de geluidsbelasting op de gevels. Artikel 110a en 83 van de Wet geluidhinder bieden de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen.

Ter inzage legging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 7 december 2012 tot en met 18 januari 2013 (zes weken) voor een ieder ter inzage bij het Gemeenteportaal, afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk . Daarnaast is het besluit te raadplegen via de website van de gemeente Urk: www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ > ‘bestemmingsplannen’.

Op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder begint de termijn voor het indienen van een beroepsschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag, tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan “Waterwijk” (7 december 2012). Omdat over het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarde geen zienswijzen kenbaar zijn gemaakt, kunnen op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden in beroep gaan die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat ze geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen die termijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak is ingediend.

Urk, 6 december 2012

Burgemeester en wethouders van Urk P.C. van Maaren, burgemeester

M. Bogerd, secretaris

Naar boven