Logo Hellendoorn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan wijziging ‘Buitengebied 2009’ Zuidelijke Kanaaldijk 2 te Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van 8 december 2012 gedurende zes weken, tot en met vrijdag 18 januari 2013, voor een ieder ter inzage het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn van 27 november 2012, nummer 12INT02453, tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan wijziging "Buitengebied 2009" Zuidelijke Kanaaldijk 2 te Hellendoorn.Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213.

Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien en te downloaden via de website van de gemeente (http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/buitengebied) en ga dan naar het bestemmingsplan Zuidelijke Kanaaldijk 2. Inzien is ook mogelijk via de landelijke site http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0163.WPBUZDLKKANAALDK2-VG01 .

Het betreft een wijziging van het bestemmingsplan "Buitengebied 2009". Het plangebied betreft de directe omgeving van het voormalige agrarische bedrijf Zuidelijke Kanaaldijk 2. Met dit bestemmingsplan wordt beoogd het beëindigde agrarische bedrijf een nieuwe bestemming te geven. De bedrijfsgebouwen worden gesloopt en deels herbouwd ten behoeve van een nieuwe werkplaats ten behoeve van het houtbouw- en -bewerkingsbedrijf.

Burgemeester en wethouders hebben het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. In de regels is een aanpassing doorgevoerd, zodat bij het realiseren van een woning expliciet is opgenomen, dat de inhoud van een kelder onder een woning niet meetelt bij de inhoud van de woning. De exacte inhoud van de wijzigingen kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de balie worden ingezien

Er zijn geen zienswijzen ingediend. Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, voor zover het betreft de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast is beroep alleen mogelijk voor een belanghebbende, die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Het beroep kan schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven