Logo Aalten
Vastgestelde bestemmingsplannen Buitengebied Aalten 2007, Eskesweg 7-9 en Buitengebied Aalten 2007, Zomerweg 5, Aalten

De gemeenteraad heeft op 27 november 2012 het bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2007, Eskesweg 7-9 en bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2007, Zomerweg 5 vastgesteld. Deze plannen maken bij de Eskesweg 7-9 en Zomerweg 5 in Aalten woningbouw mogelijk in ruil voor sloop van agrarische bedrijfsbebouwing. Met ingang van vrijdag 7 december 2012 liggen de betreffende raadsbesluiten met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage.

Inzien

De bestemmingsplannen zijn te bekijken via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. Hier leest u hoe u de plannen digitaal kunt raadplegen en de digitale bestanden van de plannen kunt verkrijgen. U kunt de plannen ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor aan de Nassaustraat 5 in Aalten, tot 13 december 2012. Vanaf 13 december in het gemeentekantoor, Stationsstraat 8. Ook kunt u via http://aalten.gemeentedocumenten.nl de digitale bestanden van het plan verkrijgen.

Beroep

Tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2007, Eskesweg 7-9 zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Wel heeft de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht. Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, alsmede een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen.

Tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2007, Zomerweg 5 zijn geen zienswijzen naar voren gebracht en er zijn geen wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kan alleen een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen.

Uw beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Economie via telefoonnummer (0543) 49 31 54.

Naar boven