Logo Heerlen
Vaststelling Bestemmingsplan Multifunctionele Accommodatie Bekkerveld (MAB), Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van Heerlen bij besluit van 13 november 2012 het bestemmingsplan Multifunctionele Accommodatie Bekkerveld (MAB) zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-idn NL.IMRO.

0917.BP0300W00W000002-0401 gewijzigd heeft vastgesteld;

Het bestemmingsplan MAB ziet toe op de oprichting van een multifunctionele accommodatie op het sportpark Aarveld aan de Burgemeester Waszinkstraat te Heerlen. Binnen deze accommodatie worden maatschappelijke, sociaal culturele en sportvoorzieningen gebundeld. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Burgemeester Waszinkstraat aan de noordzijde, de Benzenraderweg aan de oostzijde, het terrein van Scouting Bekkerveld aan de zuidzijde en de voetbalvelden van

RKSV Bekkerveld aan de westzijde.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ligt met ingang van 6 december 2012 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27,

balie 16-17-18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Voor het inzien van het bestemmingsplan moet u altijd een afspraak maken. U kunt op www.heerlen.nl/online-afspraak bekijken hoe u een afspraak maakt, of u belt met 14 045 voor het maken van een afspraak.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl .

Het bestemmingsplan plan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad hebben kenbaar gemaakt gedurende de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, dan wel getroffen worden door de gewijzigde vaststelling, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen bij de Raad van State. Het betreft in casu een marginale wijziging. Het ontwerpplan bevatte de binnenplanse afwijkingsmogelijkheid voor het oprichten van een zendmast op het onderhavige perceel. Een dergelijk initiatief zal op alle relevante aspecten worden beoordeeld op het moment dat dit concreet bij het gemeentebestuur wordt ingediend, in plaats van het toelaten van algemene afwijkingsbevoegheid. Deze binnenplanse afwijkingsmogelijkheid is derhalve geschrapt.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven