Logo Veenendaal
Vaststelling bestemmingsplan Ontmoetingshuis Veenendaal-oost, Veenendaal

BESTEMMINGSPLAN “ONTMOETINGSHUIS VEENENDAAL-OOST” GEWIJZIGD VASTGESTELD EN BESLUIT GEEN EXPLOITATIEPLAN VAST TE STELLEN

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 oktober 2012 heeft besloten het bestemmingsplan Ontmoetingshuis Veenendaal-oost gewijzigd vast te stellen en voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het ontwerp van deze besluiten heeft al eerder ter inzage gelegen.

Begrenzingen

Het bestemmingsplan Het Ontmoetingshuis Veenendaal Oost ligt in de woonwijk Veenendaal-oost. Deze woonwijk ligt tussen de Rondweg-oost, de Buurtlaan-oost, de Dragonderweg en het Benedeneind. Deze wijk is opgesplitst in een middendeel, een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het middendeel, de wijk Buurtstede, wordt nu gerealiseerd. De wijk Buurtstede bestaat uit de buurtschappen De Ontmoeting, De Erven, De Straten en De Hoven.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van het buurtschap De Ontmoeting.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de bouw van een multifunctioneel gebouw in het plangebied. Het programma is als volgt opgebouwd:

  • Basisonderwijs

  • Kinderopvang

  • Sportvoorziening

  • Horeca

  • Maatschappelijke functies.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzicht van het ontwerp bestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijziging heeft betrekking op de Regels van het bestemmingsplan. Artikel 3.2.2, lid d, onder 2 is aangevuld met de bepaling “tenzij er overdrachtsmaatregelen zijn genomen waardoor de belasting op de gevel alsnog gelijk, of lager is dan 53 dB”

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en het besluit tot vaststelling van het plan liggen met ingang van donderdag 6 december 2012 gedurende zes weken (dus tot en met 16 januari 2013) ter inzage bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0345.BPOntmoetingshuis-vg01 kunt u het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien op de landelijke site voor ruimtelijke plannen. Ook op de website van de gemeente (www.veenendaal.nl) kunt u het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken vinden bij het thema Actueel, onder het kopje 'Openbare bekendmakingen'.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen ook beroep instellen. Tegen de wijziging in het bestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. U krijgt hiervan bericht van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 17 januari 2013, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met mevrouw Swart van de afdeling Beleid & Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 674.

Naar boven