Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Centrum-Binnenstad’, Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 28 november 2012 het bestemmingsplan Nijmegen Centrum-Binnenstad gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied Centrum-Binnenstad wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde: de Waal tussen de spoorbrug en de Waalbrug (een gedeelte van de Waal en de bruggen vallen binnen het plangebied);

  • aan de oostzijde: de General James Gavinweg en Keizer Traianusplein (wegen vallen binnen het plangebied);

  • aan de zuidzijde: Meester Franckenstraat, Straalmanstraat, Berg en Dalseweg, Bijleveldsingel, Sloetstraat, Groesbeekseweg en St. Annastraat (wegen vallen buiten het plangebied);

  • aan de westzijde: Keizer Karelplein, Nassausingel, Kronenburgersingel, Lange Hezelstraat en de spoordijk (alleen Keizer Karelplein en Lange Hezelstraat vallen binnen het plangebied).

Het plan betreft een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen in het plangebied. Tevens is een tweetal nieuwe ontwikkelingslocaties opgenomen:

  • Franse Plaats 1-3: uitbreiding Commanderie van Sint Jan ten behoeve van mosterd- en azijnmuseum;

  • Lindenberghaven: mogelijk maken van 3 extra historische woonschepen en een museumschip.

De ontwikkelingslocatie Hoek Bloemerstraat-Eerste Walstraat is bij amendement komen te vervallen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Met ingang van 6 december 2012 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken (tot en met woensdag 16 januari 2013) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP5000-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0268.BP5000-VG01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen tot en met woensdag 16 januari 2013 (zes weken) beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Het beroep staat tevens open voor belanghebbenden die opkomen tegen de gewijzigde planvaststelling door de raad.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Indien u als belanghebbende het besluit tot inwerkingtreding wilt opschorten kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Een gemotiveerd verzoek hiertoe richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

.

Naar boven