Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking bestemmingsplan Tennisbanen Iduna, Voorveldsepolder en aanverwante vergunningen, gemeente Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 6 december 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1. het op 29 november 2012 door de raad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Iduna, Voorveldsepolder;

  • 2. het daarbij behorende vaststellingsbesluit;

  • 3. de door het college verleende bouwvergunning (HZ_WABO-12-04719) voor het uitbreiden van een tennispark, het bouwen van bijbehorende voorzieningen en het kappen van 47 bomen.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied omvat het bestaande tennispark Iduna, gelegen op een eiland in het recreatiegebied 'Voorveldse Polder' en een om het tennispark gelegen watergang. Het bestemmingsplan voorziet in een uitbreiding van het tenniscomplex en een verlegging van de watergang.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het hierboven genoemde aanverwante besluiten gecoördineerd te behandelen.

Inzien

Het bestemmingsplan als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0344.BPTENNISIDUNAVOOR-0401 het vaststellingsbesluit en de aanverwante stukken liggen met ingang van 6 december 2012 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 16 januari 2013, ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

    Dit inzagepunt is vanaf 1 januari 2013 gesloten.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling.

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.

Let op: in de kerstvakantie kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl./bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, de verlening van de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht.

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven