Logo Zuidplas
Structuurvisie Zuidplas 2030, Zuidplas

Op basis van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) heeft de raad van de gemeente Zuidplas een structuurvisie vastgesteld voor het gehele grondgebied van de gemeente Zuidplas. De bijbehorende documenten liggen gedurende zes weken ter inzage.

In de Structuurvisie Zuidplas 2030 presenteert de gemeente Zuidplas haar ruimtelijke visie tot 2030 en daarna. Op hoofdlijnen wordt beschreven welke ambities er zijn en welke koers wordt gevolgd om die ambities te verwezenlijken. De Structuurvisie biedt een kader voor de gebieds- en ruimtelijke opgaven die Zuidplas in de komende decennia wil realiseren. Het document vormt onder meer een basis voor de vaststelling van bestemmingsplannen.

Op grond van artikel 7.2 van de Wet milieubeheer vindt bij de besluitvorming over een structuurvisie een beoordeling van milieueffecten plaats. Voor de Structuurvisie Zuidplas 2030 geldt dat deze beoordeling een vormvrij karakter heeft, aangeduid als ‘vormvrije m.e.r.-beoordeling’. De vormvrije m.e.r.-beoordeling maakt onderdeel uit van de vastgestelde Structuurvisie.

Ter inzage

U kunt de Structuurvisie tijdens kantooruren inzien vanaf donderdag 6 december 2012 tot en met woensdag 16 januari 2013 op het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1, Nieuwerkerk aan den IJssel. De Structuurvisie is ook digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.SvZuidplas2030-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u de Structuurvisie inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl). Daarnaast kunt u tegen betaling van leges een papieren versie van de Structuurvisie krijgen.

Reageren niet mogelijk

De vastgestelde Structuurvisie Zuidplas 2030 ligt ter informatie ter inzage. Bezwaar of beroep tegen dit besluit is niet mogelijk.

Naar boven