Logo Hillegom
Ontwerpomgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing rotonde Leidsestraat-Hoofdstraat-Van den Endelaan, Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat zij voornemens zijn omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht te verlenen voor de rotonde Leidsestraat-Hoofdstraat-Van den Endelaan. Op grond van artikel 3.10, eerste lid, onder a, van de Wabo moet het besluit worden voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Awb.

Plangebied en inhoud van het plan

De aanleg van de rotonde is onderdeel van de herinrichting van de N208.

Op 15 juni 2011 heeft het college besloten om het kruispunt Leidsestraat-Hoofdstraat-Van den Endelaan als rotonde in te richten.

Op 3 augustus 2012 is een omgevingsvergunning voor de realisatie van de rotonde aangevraagd.

De rotonde is gelegen binnen de bestemmingsplannen Havenkwartier en Centrum. Omdat de rotonde niet geheel binnen de geldende bestemmingen past, wordt deze gerealiseerd met toepassing artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 Wabo.

Terinzageligging

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 6 december 2012 tot en met 16 januari 2013 voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, gevestigd aan de Hoofdstraat 115 te Hillegom, elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur. Het besluit is ook in te zien op de gemeentelijke website www.hillegom.nl onder Gemeentehuis/Projecten en plannen. Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom. Dit kan niet per e-mail. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze moet u een telefonische afspraak maken via telefoon: 14 0252.

Naar boven