Logo Eijsden-Margraten
Vaststelling bestemmingsplan ‘Woningen Op den Dries/Bourgogne’, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 23 oktober 2012 het bestemmingsplan ‘Woningen Op den Dries/Bourgogne’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn ambtshalve wijzigingen aangebracht.

Voor een overzicht van de ambtshalve wijzigingen wordt verwezen naar bijlage 1 van het raadsvoorstel. Het raadsvoorstel en bijlage 1 van het raadsvoorstel maken onderdeel uit van de terinzage liggende stukken.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het wijzigen van de bestemming ‘agrarisch bouwblok’ naar de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Verkeer’. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van 4 nieuwe woningen mogelijk. Daarnaast wordt de bestaande bedrijfswoning omgezet naar een burgerwoning.

Het plangebied betreft de percelen:

  • kadastraal bekend gemeente Eijsden, sectie K, nrs. 261 en 262, plaatselijk bekend Op den Dries 4 te Mesch (Eijsden);

  • kadastraal bekend gemeente Eijsden, sectie K, nrs. 174 (ged.) en 369 (ged.), plaatselijk bekend Bovenstraat/Op den Dries/Bourgogne ongenummerd te Mesch (Eijsden);

  • kadastraal bekend gemeente Mesch, sectie B, nr. 996 (ged.), plaatselijk bekend Bovenstraat 1/1A te Mesch (Eijsden).

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Mariadorp, Mesch en Withuis’.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 6 december 2012 tot en met woensdag 16 januari 2013 ter inzage bij de balie van het gemeentehuis locatie Eijsden, Breusterstraat 27 te Eijsden.

Voor inzage in het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043 458 8488. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft kan beroep worden ingesteld door degene die belanghebbende is geworden. Voor het indienen van een beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn - naast het indienen van beroep - een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Eijsden-Margraten, 5 december 2012

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten, De secretaris, Drs. H.J.M. van Dijk

De burgemeester, D.A.M. Akkermans

Naar boven