Logo Zundert
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Parc Tichelt Rijsbergen’, Zundert

Ter inzage voor beroep vanaf donderdag 6 december 2012 tot en met woensdag 16 januari 2013

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 november 2012 het bestemmingsplan "Parc Tichelt Rijsbergen" gewijzigd heeft vastgesteld.

Omschrijving bestemmingsplan

Het plangebied van bestemmingsplan "Parc Tichelt Rijsbergen" ligt net buiten de bebouwde kom van Rijsbergen en ligt op de grens van het landelijke en het bebouwde gebied. Ten noorden, waar de grens door de Kerkakkerstraat wordt gevormd, en ten oosten van de locatie liggen overwegend woningen. Ten westen en zuiden van het plangebied zijn dat met name agrarische gronden.

Het plan bestaat uit 17 grondgebonden woningen, bestaande uit vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen en geschakelde woningen. Twee woningen zijn gesitueerd aan het historisch lint Kerkakkerstraat. Deze woningen sluiten aan op de reeds bestaande bebouwing en vormen tevens de entree van de nieuwe buurt.

Wijziging ten opzichte van het ontwerp

Naar aanleiding van één van de ingekomen zienswijzen is figuur 4.2 in de toelichting van het bestemmingsplan aangepast. Hiervan wordt melding gemaakt in de 'Nota van zienswijzen behorende bij het bestemmingsplan "Parc Tichelt Rijsbergen"'.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zal samen met het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken met ingang van 6 december 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 16 januari 2013, voor een ieder ter inzage liggen bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert).

De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan. Het digitale bestemmingsplan is rechtstreeks in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.zundert.nl onder Inwoner → Ruimtelijke procedures → Bestemmingsplannen.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, dus tot en met 16 januari 2013, kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan, op basis van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), geen beroep instellen. Wel kan door een ieder beroep worden ingesteld tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijziging.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven