Logo Grootegast
Voornemen tot verlening omgevingsvergunning Kompasstraat 1 Lutjegast, Grootegast

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast geven overeenkomstig het bepaalde in artikel 2.1, eerste lid, onder c, artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° en artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kennis van het voornemen een omgevingsvergunning (NL.IMRO.0015.OVLG12HERS1-OW01) te verlenen ten behoeve van de renovatie van het dorpshuis Lutjegast (nieuwbouw sporthal) op het perceel plaatselijk bekend Kompasstraat 1 Lutjegast, kadastraal bekend gemeente Grootegast, sectie K, nummer 1335 en 1336.

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de voor de volgende onderdelen:

  • handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (afwijken bestemmingsplan).

Vooroverleg heeft plaatsgevonden met de betrokken dienst van de provincie Groningen en het waterschap Noorderzijlvest. Onderhavig plan betreft een ondergeschikte afwijking van een recentelijk vastgesteld bestemmingsplan. Daarom wordt op basis van de gemeentelijke inspraakverordening de procedure vervolgd zonder inspraakmogelijkheid.

Het plangebied omvat het gebied zoals is aangegeven in de ruimtelijke onderbouwing die bij de ontwerp-omgevingsvergunning hoort. Het plan is in strijd met het geldende planologische regime. Het college wil meewerken aan het plan door toepassing van een planologische procedure, zijnde een uitgebreide voorbereidingsprocedure ex artikel 3.10 van de Wabo, juncto artikel 2.1, eerste lid, onder c en artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° van de Wabo.

De ontwerp-omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken met ingang van woensdag 5 december 2012 ter inzage bij de balie op het gemeentehuis tijdens de openingsuren en zijn tevens in digitale vorm te raadplegen via de viewer op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.OVLG12HERS1-OW01. Daarnaast is op de gemeentelijke website www.grootegast.nl het plan in pdf-formaat te zien.

Tegen het voornemen de omgevingsvergunning te verlenen kan een ieder gedurende de termijn van de ter inzage legging mondeling en schriftelijk zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast, postbus 46, 9860 AA Grootegast of via het e-mail adres ruimtelijkeplannen@grootegast.nl.

Naar boven