Toestemming overdracht opsporingsvergunning F18 ondiep, Ministerie van Economische Zaken

21 november 2012

Nr. DGETM/EM/12362349

Procesverloop:

  • Sterling Resources Netherlands B.V. (hierna: Sterling), Grove Energy Ltd. (hierna: Grove) en Petro Ventures Netherlands B.V. (hierna: Petro Ventures) gezamenlijk zijn houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken van 29 december 2009, met kenmerk ET/EM/ 9222076 (Staatscourant januari 2010, nr. 152) verleende opsporingsvergunning voor een deel van het blok F18 (F18-ondiep) van het continentaal plat, welk blok is aangegeven op de als bijlage 3 bij de Mijnbouwregeling gevoegde kaart;

  • de vergunninghouder heeft bij brief van 8 november 2012, ontvangen op gelijke datum, gevraagd om toestemming - op grond van artikel 20, eerste lid, in samenhang met artikel 22, derde lid, van de Mijnbouwwet (hierna: Mbw) - tot overdracht van de opsporingsvergunning F18-ondiep aan Sterling en Petro Ventures, waarbij Sterling de persoon blijft die de feitelijke werkzaamheden verricht of daartoe opdracht verleent, als bedoeld in artikel 22, vijfde lid, Mbw.

Gelet op:

artikel 20, eerste en derde lid Mijnbouwwet in samenhang met artikel 22, derde lid, van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan de houder van de opsporingsvergunning F18-ondiep, verleend bij beschikking van de Minister van Economische Zaken van 29 december 2009, met kenmerk ET/EM/ 9222076 (Staatscourant januari 2010, nr. 152), wordt toestemming verleend tot overdracht van de opsporingsvergunning, zodat Sterling Resources Netherlands B.V. en Petro Ventures Netherlands B.V. gezamenlijk houder worden van de opsporingsvergunning F18-ondiep.

Artikel 2

De vergunning dient binnen 1 jaar na bekendmaking van deze beschikking daadwerkelijk te zijn overgedragen.

Artikel 3

De vergunninghouder doet van de overdracht onverwijld schriftelijk mededeling aan de Minister van Economische Zaken en aan EBN B.V., Afdeling Legal, Postbus 19063, 3501 DB Utrecht.

Artikel 4

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Artikel 5

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken, namens deze: mw. drs. B.E. Westgren plv. directeur Energiemarkt

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven