Logo Echt-Susteren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Echt -Stedelijk gebied 2013’, gemeente Echt-Susteren

(NL.IMRO.1711.BP20130900-OW01)

In het kader van de wettelijk voorgeschreven actualisering van bestemmingsplannen is voor de gebieden St. Joost, Hingen (incl. ’t Thaal) Pey, Echt - Centrum, Schilberg, Berkelaar en Gebroek één groot bestemmingsplan opgesteld.

Dit bestemmingsplan is een zogenaamd beheerplan, hetgeen betekent dat bij de planvorming in hoofdzaak wordt uitgegaan van de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik. Tevens is uniformering en standaardisering van regelgeving aan de orde.

Op basis van de inspraakreacties is besloten om het plangebied aan te passen in zoverre dat het gebied van Echt-Centrum inclusief het deel van de Loop dat is aangewezen als PDV/GDV locatie uit het plangebied van onderhavig bestemmingsplan te halen en als apart plan een procedure te laten doorlopen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 13 december 2012 gedurende zeven weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Voorts kan het bestemmingsplan ingezien worden via de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende deze termijn bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijk als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Echt - Stedelijk gebied 2013”. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Mondelinge zienswijzen kunnen worden kenbaar gemaakt bij de afdeling Leefomgeving/cluster RO, na telefonische afspraak (0475-478478). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad zal in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan tevens een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen.

Echt-Susteren, 12 december 2012

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren, J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

G.W.T. van Balkom, secretaris.

Naar boven