Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kevelhammerhoek (Goor)’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van Artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 december 2011 het bestemmingsplan ‘Kevelhammerhoek (Goor)’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in de herziening van (gedeelten van) een aantal verouderde bestemmingsplannen. Het doel is de geldende regelingen te actualiseren, te standaardiseren en te digitaliseren. Het betreft hier een zogenaamd conserverend bestemmingsplan. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan zijn opgenomen. In hoofdlijnen wordt de geldende bestemming of de huidige situatie bestemd.

Het plangebied ligt aan de zuidzijde van de kern Goor. Het gebied wordt globaal begrensd door de noordelijk gelegen spoorlijn Hengelo–Zutphen, de oostelijk gelegen gebieden die in agrarisch gebruik zijn, het zuidelijk gelegen Twentekanaal en het westelijke gelegen bedrijventerrein Haven.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn 3 zienswijzen ingediend. Eén zienswijze heeft geleid tot aanpassing van de regels en de verbeelding. Het bestemmingsplan is derhalve gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn doorgevoerd, staan omschreven in de ‘Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor)’.

Het vastgestelde plan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) ligt met ingang van 9 februari 2012 gedurende zes weken ter inzage en is voor een ieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor.

Het plan is ook digitaal te raadplegen via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.GOOxACTxKevelhamme-VS10

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.GOOxACTxKevelhamme-VS10

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Een ieder die bedenkingen heeft tegen bovengenoemde wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

8 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, J.H.A. Goudt, burgemeester.

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven