Logo Maasgouw
Tervisielegging vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘Woning Hofstraat ong. Maasbracht’, gemeente Maasgouw

Bestemmingsplan vastgesteld door:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Woning Hofstraat ong. Maasbracht” is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit d.d. 1 november 2012. Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerp-bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, te weten:

  • Er vindt een nuancering plaats inzake de aanduiding voor parkeren op de verbeelding;

  • De bepalingen ten aanzien van zogenoemde ‘dove gevels’ voor het bouwplan worden in de bouwregels (artikel 3) zodanig geredigeerd dat hiermee de aanduidingen op de verbeelding kunnen vervallen;

  • Het bouwvlak, dat reeds vrijwel strak gelegen is om het bouwplan, mag derhalve 100% bebouwd worden; Om de realisatie van bijgebouwen en overkappingen buiten het bouwvlak mogelijk te kunnen maken wordt een afwijkingsbevoegdheid opgenomen in de bouwregels (artikel 3) met onder meer de randvoorwaarden dat er geen onevenredige aantasting mag plaatsvinden van de belangen van derden, de milieusituatie en de gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende gronden;

  • De aanduiding ‘milieuzone - roerdalslenk 2 (artikel 7.3) wordt aangepast aan het Handboek Bestemmingsplannen van de gemeente Maasgouw;

  • De in de aanduidingen ‘milieuzone - akkerbouwbedrijf’ (artikel 7.2) en ‘veiligheidszone - propaantank’ (artikel 7.4) opgenomen wijzigingsbevoegdheid, en daarmee de redactie, aanpassen naar een afwijkingsbevoegdheid conform Handboek Bestemmingsplannen van de gemeente Maasgouw. In beide gevallen blijft er sprake van een collegebevoegdheid, er kan maar er hoeft geen gebruik van gemaakt te worden.

Wat is het plan en voor welk gebied is dit?

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van een woning met één behandelruimte voor ergotherapie van ca. 22m2, op de locatie gelegen aan de Hofstraat tussen de woning Kloosterstraat 45 en Mispadenhof Hofstraat 25 te Maasbracht. Het plangebied betreft de kadastrale percelen Maasbracht E nummers 5458, 5459 (gedeeltelijk), 5460 en 5461 (gedeeltelijk).

Wat ligt ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan “Woning Hofstraat ong. Maasbracht” met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit ligt ter inzage. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit ligt vanaf donderdag 6 december 2012 tot en met woensdag 16 januari 2013 (dus gedurende zes weken) ter inzage.

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1. Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit is raadpleegbaar in de informatieruimte van het publiekscentrum in Maasbracht, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, behalve tijdens de avondopenstelling).

  • 2. Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3. Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

  • 4. Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en voormeld raadsbesluit op het gemeentehuis langs elektronische weg te raadplegen.

Hoe beroep instellen?

Tijdens de tervisielegging kunt u beroep in stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende bent aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • als belanghebbende tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan bent.

Verzoek om voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen. Iedereen die beroep instelt, heeft ook het recht om, binnen de genoemde termijn van ter inzage legging, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Daags na afloop van de beroepstermijn treedt het vaststellingsbesluit en daardoor het bestemmmingsplan in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met de heer H. Schönwetter of, bij afwezigheid, bij een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475-852500).

Maasbracht, 5 december 2012

Burgemeester en wethouders van Maasgouw.

Naar boven