Logo Sint Anthonis
Kennisgeving voornemen herziening consoliderende bestemmingsplannen: ‘Kern Sint Anthonis’, ‘Kom Wanroij’, ‘Molenveld’, ‘Kleine Kernen’ en ‘Buitengebied’ en ontwikkelingsgerichte plannen: ‘peelkant - oost’ en ‘molenveld 2e fase’, Sint Anthonis

Bekendmaking heeft betrekking op Sint Anthonis, Wanroij, Ledeacker, Stevensbeek, Landhorst, Oploo, Westerbeek en het buitengebied van de gemeente Sint Anthonis

Publicatiedatum 5 december 2012

Soort bekendmaking Bestemmingsplan

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven wij kennis van ons voornemen om vijf consoliderende bestemmingsplannen voor te bereiden in Sint Anthonis, Wanroij, Stevensbeek, Oploo, Ledeacker, Westerbeek en Landhorst en het buitengebied van de gemeente Sint Anthonis en twee ontwikkelingsgerichte bestemmingsplannen voor te bereiden in Sint Anthonis en Wanroij.

Consoliderende bestemmingsplannen:

Het bestemmingsplan “Buitengebied” vervangt het huidige bestemmingsplan “Buitengebied 2000” en enkele postzegelplannen in het buitengebied. Het nieuwe bestemmingsplan is consoliderend van aard. Dit betekent dat het plan als doel heeft om de bestaande vergunde situatie opnieuw vast te leggen. Uiteraard worden ook doorlopen planologische procedures, zoals vergunde bouwblokvergrotingen, in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen. Daarnaast zullen de planregels enige flexibiliteit in bouw en gebruiksmogelijkheden geven.

Het bestemmingsplan “Kern Sint Anthonis” vervangt de huidige geldende bestemmingsplannen voor de bebouwde kom van Sint Anthonis. Het bestemmingsplan heeft met name tot doel de bestaande ruimtelijke situatie vast te leggen. Het plan heeft dan ook een consoliderend karakter. Ook worden eerder doorlopen planologische procedures opgenomen in het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan “Kom Wanroij” vervangt de huidige geldende bestemmingsplannen voor de bebouwde kom van Wanroij. Het bestemmingsplan heeft met name tot doel de bestaande ruimtelijke situatie vast te leggen. Het plan heeft dan ook een consoliderend karakter. Ook worden eerder doorlopen planologische procedures opgenomen in het bestemmingsplan. Tenslotte wordt het gemeentelijk Detailhandelvestigingsbeleid voor de kern Wanroij planologisch vastgelegd.

Het bestemmingsplan “Molenveld” vervangt het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Molenveld” uit 1994 en legt de bestaande (planologische) situatie vast van het bedrijventerrein Molenveld, 1e fase. Het plan maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Het bestemmingsplan “Kleine Kernen” vervangt de huidige geldende bestemmingsplannen voor de bebouwde kom van de kernen Ledeacker,

Stevensbeek, Landhorst, Oploo en Westerbeek. Het bestemmingsplan heeft met name tot doel de bestaande ruimtelijke situatie vast te leggen. Het plan heeft dan ook een consoliderend karakter. Ook worden eerder doorlopen planologische procedures opgenomen in het bestemmingsplan.

Ontwikkelingsgerichte bestemmingsplannen:

Het bestemmingsplan “Peelkant-Oost” omvat de regeling voor een bedrijventerrein voor bedrijven in een lichte milieucategorie inclusief bedrijfswoning. Het terrein is gesitueerd nabij Peelkant 21 te Sint Anthonis en strekt zich uit tot een diepte van ca. 200 meter.

Het bestemmingsplan “Molenveld 2e fase” betreft het plan tot uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein Molenveld. Het plan omvat het gebied globaal begrensd tussen Peelstraat / Molenveld / Straatscheveld en de westelijk gelegen beek.

De hierboven genoemde ontwerpbestemmingsplannen liggen momenteel nog niet ter inzage en het is op dit moment nog niet mogelijk hierover zienswijzen in te brengen. Zodra de plannen worden gepubliceerd en ter inzage worden gelegd is het mogelijk zienswijzen tegen de plannen in te brengen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan “Buitengebied” kunt u contact opnemen met de heer Sander van Helden (0485 - 388184).

Wilt u meer weten over de bestemmingsplannen voor de kernen dan kunt u contact opnemen met mevrouw Mascha Nuijten (0485 - 388838).

Voor meer informatie over de bestemmingsplannen “Molenveld 2e fase” en “Peelkant - Oost” kunt u contact opnemen met de heer Piet van Laarhoven (0485-388831).

Naar boven