Logo Nijkerk
Ontwerpbestemmingsplan Nijkerk 2, Nijkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Nijkerk 2 ter visie komt te liggen.

De nieuwe Wet ruimtelijke ordening verplicht gemeenten per 1 juli 2013 over actuele bestemmingsplannen te beschikken, dat wil zeggen over bestemmingsplannen die niet ouder zijn dan tien jaar. Op grote delen van Nijkerk zijn verouderde bestemmingsplannen van toepassing. Vernieuwing daarvan zal de kwaliteit aanzienlijk bevorderen. Bovendien zal het aantal bestemmingsplannen sterk afnemen. Op dit moment gelden meerdere plannen voor onder andere de wijken/gebieden Corlaer, De Bogen, De Terrassen en Spoorkamp, welke vervangen worden door het bestemmingsplan Nijkerk 2. Dit bestemmingsplan kent één uniforme regelgeving voor het gebied dat globaal wordt omsloten door de Arkemheenweg, Middachtenstraat en de Amersfoortseweg (exclusief het gebied tussen de Doornsteeg en de Holkerweg). Een regelgeving die de rechtsgelijkheid voor de gebruikers van die gebieden zal verbeteren en optimaliseren.

Eerder heeft het voorontwerpbestemmingsplan al ter inzage gelegen. Ten opzichte van dat voorontwerp is dit ontwerpbestemmingsplan enigszins gewijzigd. De belangrijkste wijziging betreft een andere begrenzing van het gebied. Dit is nu beter afgestemd op de in de toekomst te ontwikkelen gebieden Arkerpoort en De Flier. De wijkpost, de milieustraat en het toekomstige terrein van Walet inclusief de openbare ruimte en de inritten alhier, vinden aansluiting bij de rest van het plangebied.

Het ontwerpbestemmingsplan Nijkerk 2 en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 29 november 2012 gedurende zes weken ter visie. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal te raadplegen via de site www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267-0003 en via www.nijkerk.eu (woon- en leefomgeving, bestemmingsplannen). De stukken zijn ook in te zien in de Publiekswinkel van het Stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 033.

Gedurende de periode dat het plan ter visie ligt kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dient men te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondeling een zienswijze in te dienen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 033.

Naar boven