Voorontwerpbestemmingsplan 'Noord’

Bekendmaking op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke Inspraakverordening

Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch maken bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de wijk Noord. Het plangebied bevat globaal het gebied tussen de A59, A2 en de spoorlijnen ’s-Hertogenbosch-Nijmegen en ’s-Hertogenbosch Utrecht. De bedrijventerreinen De Herven en Hambakenwetering zijn niet in het bestemmingsplan Noord opgenomen.

Doel bestemmingsplan

Bestemmingsplan ‘Noord’ is een beheersplan. Dit is een plan waarin het college de bestaande feitelijke en planologische bouwrechten vastlegt. Met dit plan nemen de rechtszekerheid en rechtsgelijkheid toe. Daarnaast kunnen omgevingsvergunningen beter aan het bestemmingsplan worden getoetst.

Gebied bestemmingsplan

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • de grens van het bestemmingsplan ‘Maaspoort Oud Empel Noorderplas en de A59 in het noorden;

  • de grens van het bestemmingsplan A2 zone en de Reitscheweg in het oosten;

  • de grens van het Tracébesluit ‘Sporen in Den Bosch’ en bedrijventerrein De Herven in het zuiden;

  • de grens van het Tracébesluit ‘Sporen in Den Bosch’, de weg Orthen en de Hambakenweg in het westen.

Reageren op dit plan

Met ingang van 13 februari 2012 tot en met 26 maart 2012 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Noord’ met IDN: NL.IMRO.0796.0002150-1201 met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u het voorontwerpbestemmingsplan op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen, Voorontwerp/Inspraak) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

De authentieke bestanden zijn te vinden op het webadres:

http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002150-/NL.IMRO.0796.0002150-1201/

Gedurende deze termijn wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden schriftelijk (Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch) of mondeling een zienswijze kenbaar te maken aan het college van burgemeester en wethouders. Wilt u mondeling een zienswijze indienen? Gedurende deze termijn kunt u een telefonische afspraak maken met M. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 92 83.

Inspraakavond

Op maandag 27 februari 2012 is er een inloopavond over het voorontwerpbestemmingsplan ‘Noord’. Deze avond vindt plaats in de Brede Bossche School Haren-Donk-Reit, Ploossche Hof 85 in ’s-Hertogenbosch. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunt u uw vragen stellen aan medewerkers van de gemeente. Tijdens deze avond kunt u ook schriftelijk uw zienswijze inbrengen.

Hoe verder?

Het college verwerkt de inspraakreacties samen met de reacties uit het wettelijk vooroverleg in een ontwerpbestemmingsplan. Dit ontwerpbestemmingsplan wordt opnieuw ter inzage gelegd. De zienswijzen die over het ontwerpbestemmingsplan naar voren worden gebracht, verwerkt het college in een bestemmingsplan dat de gemeenteraad zal vaststellen.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 10 februari 2012

Naar boven