Logo Middelharnis
Publicatie ex art. 3.8 Wro – Ontwerpbestemmingsplan Middelharnis, Middelharnis

Burgemeester en wethouders van Middelharnis maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 3 december 2012 het ontwerp bestemmingsplan Middelharnis gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Ouderdom, actualisering en digitalisering van geldende bestemmingsplannen vormen de belangrijkste aanleidingen om het bestemmingsplan Middelharnis integraal te herzien.

Het plangebied omvat de kern van Middelharnis, exclusief het beschermd dorpsgezicht in het centrum.

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in een actualisering van 19 verschillende bestemmingsregelingen. De planherziening is hoofdzakelijk conserverend van aard en gericht op het vastleggen van de bestaande en ruimtelijke structuur. Op een aanzienlijk aantal locaties in het plangebied zijn nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Afhankelijk van het stadium waarin de planvorming verkeert, is voor de nieuwe ontwikkelingen een directe bouwtitel of een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

De ontvangen inspraakreacties zijn via een Nota van inspraak en vooroverleg in het ontwerp bestemmingsplan opgenomen. In deze Nota van inspraak en vooroverleg kan worden vernomen op welke wijze met de inspraakreacties is omgegaan in het ontwerp bestemmingsplan.

Van 3 december 2012 tot 14 januari 2013 liggen alle relevante stukken met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan Middelharnis voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn is het mogelijk schriftelijk een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad van Middelharnis. Het adres is: Postbus 1, 3240 AA Middelharnis.

Deze bekendmaking en het ontwerp bestemmingsplan Middelharnis zal eveneens worden gepubliceerd op de gemeentelijke website www.middelharnis.nl en landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl

Het ontwerp bestemmingsplan Middelharnis kan gedurende de openingstijden eveneens worden ingezien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, gevestigd aan de Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis.

Naar boven